Joyzine.se


Recension - Skiva

Set Your Goals
Mutiny!, 2006
Skivbolag: Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-08-08
Hemsida: setyourgoals.net

Nu måste jag nästan ifrågasätta mig själv lite. Var det i ett tillstånd av tillfällig sinnesförvirring jag uppskattade epsläppet ”Reset” eller var Set your goals helt enkelt bättre på demotiden? Jag vill minnas att jag för bara några månader sedan flinade ikapp med kompositionerna på epn och längtade efter släppet av ”Mutiny!”.

Huruvida jag var ute och vimsade eller om Set your goals gått ned sig till fullängdssläppet är dock inte särskilt relevant. Här kan vi helt enkelt konstatera att att ”Mutiny!” är ett tämligen lamt albumsläpp. Orkestern har egentligen ingenting som berättigar dess existens.

Ska man försöka återuppliva skatepunken krävs det att man gör det med smått kirurgisk precision och träffsäkerhet. Det duger sannerligen inte att gödsla med material som klassades som ljummet redan på 90-talet. Materialet på ”Mutiny!” skulle mycket väl kunna vara melodier som Millencolin ratat vid otaliga skivinspelningar.

Set your goals lyckas mana fram den där käcka skatekänslan, det kan man inte ta ifrån dem. Men låtarna är allt för standardiserade och det här rör sig inte om några direkt spelsäkra herrar. När det går som fortast spelar gänget ifrån sig självt och gör ett tämligen svajigt intryck. Inte heller i de få partier som flörtar med hardcore gör de något vidare intryck.

Inledande Work in progress och avslutande Echoes är fungerande kompositioner, däremellan rör det sig om tämligen ljummen och identitetslös skatepunk. Sinnesförvirrad eller inte, jag hade förväntningar på ”Mutiny!” och den gör mig besviken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Set Your Goals (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner