Joyzine.se


Recension - Skiva

Set Your Goals
Reset (MCD), 2006
Skivbolag: Alveran Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-04-25
Hemsida: setyourgoals.net

Alveran Records presenterar debuterande Set your goals genom att återsläppa en femspårsdemo kompletterad av en cover på Jawbreakers Do you still hate me?. Ett tilltag som förmodligen har som enda syfte att kratta för det kommande fullängdsalbumet. Men ”Reset” är trots allt mycket mer än ett torrt försök att etablera en ny dussinprodukt. Det är en minicd som har flera poänger.

Jag blir smått nostalgisk av att höra San Francisco-orkestern. De spelar musik i en skola som inte gjorts vettigt på många år. Jag får klara vibbar till 90-talet när glada skejtare sprang omkring i förstora byxor, fula kepsar och sjöng högt på Millencolins Move your car. Tider innan NOFX började kännas slentrian och innan jag fattat att Shelter var Krishnafrälsta. Set your goals luktar studsig skatepunk lång väg och de gör det tillräckligt ärligt för att undvika att jämföras med Blink 182 och Good Charlotte.

Vad som är mest glädjande är att killarna inte lockas in i den amerikanska emoskolan, utan målmedvetet maler på med sin egen stil. Det är förvisso klyschigt på sitt sätt, men ändå så glatt och framfusigt att det berör.

Låt gå för att mycket av förtjusningen över ”Reset” är ren nostalgi, men jag är ändå nyfiken på vad fullängdaren kan ha att erbjuda. För en gångs skull har ett teasersläpp fått mig att sukta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Set Your Goals (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner