Joyzine.se


Recension - Skiva

Det Vackra Livet
S/t, 2011
Skivbolag: Labrador
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-23
Hemsida: www.detvackralivet.com

Inspirationens vägar äro outgrundliga. Som när Philip Ekström lät sig inspireras av sin mormors, citat: ”historier om ett opretentiöst liv”, och lät det mynna ut i en synnerligen pretentiös popskiva.

Allt som omgärdar den här självbetitlade skivan, från presstexten, till texterna och musiken i sig andas nämligen pretentioner av stora mått. Lite så där så att det nästan blir obekvämt att lyssna på. ”Kom igen, spänn av!” skulle någon tuffare herre än jag säkert ha kunnat ropa åt brödraduon Ekström. Allt behöver inte vara så märkvärdigt och högtravande.

Musikaliskt låter det som att Det Vackra Livet försöker vara den felande länken mellan Kristian Anttila och synthpop och sången är så där Håkan Hellströmifierad (fast mycket sämre) att det nästan blir parodiskt. När duon sen letar sig fram i sävliga, tämligen seriösa melodier blir det aldrig särskilt roligt. Låtarna är sega och utan riktigt bra musik blir inställningen att det här är något väldigt viktigt och vackert och allvarsamt mest till ett ok som drar ner det hela i ett såsigt hav av onödig popmusik. Det finns så väldigt mycket bättre att lyssna på.

Mitt intryck är att det Vackra Livet blir lite ofrivilligt larvigt och det är jag tämligen övertygad om att det inte var tanken.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner