Joyzine.se


Recension - Live

Grave
Scharinska, Umeå
2008-10-24
Av: Johan Norström
Publicerad: 2008-10-26
Hemsida: myspace.com/gravespace

Det börjar väl lite sådär. Lite halvdant. Det är inte direkt bandets fel, ljudet är inte hundraprocentigt – framför allt saknar jag gitarrer. Jag menar, hårdrock och gitarrer är ju ungefär som en hand och en handske. Hårdrock utan gitarr blir lätt ganska fattigt.

Men det tar sig. Efter tre, fyra låtar överger ljudteknikern sin ölflaska till mixerbordets förmån och helt plötsligt blir det rent ut sagt jävligt bra. Grave imponerar. Varje riff är bättre än det förra. När det är tungt är det (direkt citerat ur mina anteckningar) kuktungt. Det är svårt att inte vara lycklig i det här läget. Graves kompromisslösa, köttiga metal gör sig ofantligt bra i den lilla spellokalen på Scharinska i Umeå.

Det är kanske inte så konstigt att Grave är så säkra, imponerande och stabila. Bandet har ju ändå hållit på ett bra tag. Och de visar absolut prov på en stor rutin, men lyckas ändå bibehålla den hunger och det driv som är skillnaden mellan en okej konsertupplevelse och en bra dito. Graves starka låtmaterial, stora rutin och vitala hunger visar ingen pardon och konserten blir i slutändan ingenting annat än ett segertåg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Nina Torbacke
Årets bästa 2011 enligt Erik Hammarström
Grave (2008-01-01)
Graveyard (2011-07-08)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner