Joyzine.se


Recension - Skiva

Boys Night Out
S/t, 2007
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-03
Hemsida: www.boysnightout.com

Då och då skymtar den förbi, en lite mörkare stämning, några lite tyngre gitarriff. Men för det mesta fastnar Boys Night Out i plastigt lättillgänglig emorock som inte berör. Som saknar den känsla, rent av den ärlighet, som lättrallad rock måste ha för att tilltala.

Tanken är annars god. Gruppen tar avstamp i bastant rockmusik och låter den möta emo och poppig punk i vad som skulle kunna bli sommarens trallsoundtrack. Men det där bastanta som var grunden går allt som oftast förlorat i gruppens hitlisteorienterade komponerande. De tuggummistinkande refrängerna tillåts ta över och i slutändan blir ”Boys Night Out” inte mer än ett Green Day-doftande opus med emotendenser.

Det är frustrerande att det mörka finns där, men inte släpps fram. Det hade berikat musiken. Utan frustration och jävlaranamma faller det här så platt. I Up with me trallar jag glatt, men i övrigt finner jag ingen tillfredställelse bland standardiserade riff och flickflörtande smörrefränger. Jag vill ha smärta, jag vill ha glöd och något annat än en trött önskan om att bli spelad i radio.

Det hela bottnar i att ”Boys Night Out” inte är tillräckligt inspirerad. Med ett band taggat till tänderna hade kanske rent av dessa halvmesyrer till låtar ändå kunnat bli något.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner