Joyzine.se


Recension - Skiva

Scarred
Gaia - Medea, 2013
Skivbolag: Klonosphere
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2013-07-15
Hemsida: www.scarred.lu

Nämn ett annat metalband från Luxemburg på rak arm. Klarade du inte heller av det? Nå, här har du ditt första. Scarred har funnits i runt tio år och spelar death metal inspirerad av Meshuggah och Gojira samtidigt som det hela är väldigt okomplicerat.

Man vill liksom att band från lilleputtländer ska vara bra. Något som sätter landet på kartan. Och lyckades Elis från Lichtenstein och Týr från Färöarna så ska det väl inte vara helt omöjligt för burgarna? Tydligen. För det här stannar inte vid döds, det är dödstråkigt.

Om jag förstått det rätt så är det två killar som står för all sång, men de verkar ha ganska många personligheter. Det går från Mikael Åkerfeldt till Corey Taylor via något emocore till Mastodon, även om inget når upp i samma nivå. Med andra ord är den variationen inte särskilt givande. Tre ord som beskriver ”Gaia – Medea” ganska bra.

Bäst är det i spår som The Great Pan(dem)ic (höhö) och Mosaic när det går som snabbast. För när det går snabbt så går det så in i helsefyr snabbt och moshreflexerna går igång. Men tyvärr är Nevermore-gitarristen Attila Vörös solon i Psychogenesis och Mosaic det allra bästa på skivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2012 enligt Johan Norström

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner