Joyzine.se


Recension - Skiva

Blitzkrieg
Theatre Of The Damned, 2007
Skivbolag: Armageddon Music
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-10-30
Hemsida: www.blitzed-alive.com

Hur länge kan man leva på gamla meriter egentligen? Någon gång i mitten på 80-talet gjorde Metallica en cover på Blitzkrieg, låten med samma namn som gruppen som gjorde den från början. Men herregud, det var ju länge sedan! Ändå är det precis det som körs upp, gång på gång, i nyllet på mig när jag bläddrar igenom den smärre bibel som Armageddon Music skickat ut tillsammans med senaste Blitzkrieg-plattan ”Theatre of the Damned”.

En duktig recensent ska egentligen inte stanna för länge vid medföljande informationspapper, men Armageddon Music tar verkligen priset. Vad tror de egentligen? Jag är inte dum i huvudet, jag kan läsa. Det finns liksom ingen anledning att trycka upp nio jävla sidor med textstorlek 18 där det förkunnas hur förträffligt bra och klassiskt erkänt detta brittiska, konservativa, heavy metalband är.

För visst har jag hört Metallicas förträffliga version av Blitzkrieg, jag var en riktig Metallica-fan i sviterna av det svarta albumet, men kom igen! Hur fräscht känns ”the unbroken magic of the new wave old school british heavy metal” egentligen? Och vad gjorde farbröderna i Metallica? Jo, de utvecklades. Förvisso till mångas förtret, många är vi som hävdar att det bara gått utför sedan just den svarta plattan, som i sig bröt ganska tydligt med det tidiga materialet, men det finns ändå en vilja att utvecklas och pröva på nya saker.

Efter 27 år i branschen, och med hur många skivsläpp som helst i ryggen, tycker jag att man kan kräva en hel del, oavsett band och genre. ”Theatre of the Damned” är en rent ut sagt hiskeligt dålig skiva. Blek och urvattnad fis-heavy metal med oengagerad sång, illa placerad falsett och klichéonani på gitarren. Om det här är ”the unbroken magic of the new wave old school british heavy metal” måste jag faktiskt ställa den stillsamma frågan; var det så här uselt redan då det begav sig på riktigt? Förresten, gissa vilken låt som avslutar skivan som exklusivt extraspår? Just det, låten med samma namn som bandet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner