Joyzine.se


Recension - Skiva

Hydrogyn
Deadly Passions, 2008
Skivbolag: DR2 Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-18
Hemsida: www.hydrogyn.com

Omslagsbilderna på vokalissan Julie Westlake är förvisso ganska porriga, men känns inte konceptet snygg brutta frontar anonyma metalmusiker ganska passé 2008? Det är lite för gjort för att Hydrogyn ska komma undan utan ett riktigt starkt låtmaterial.

Och ett sådant har de inte. Fröken Westlake är för all del en ganska behaglig sångerska, men låtarna framstår mest som karboner av mer kommersiellt framgångsrika trudelutter. Som Cranberries eller till och med The Corrs inklämda i en alldeles för trång och obekväm metalkostym. På de allra hårdaste ställena låter Hydrogyn som ett potenslöst Within Temptation.

Vi kan ha att göra med en klassisk problematik här. Gruppen vill gå riktigt kommersiellt men ändå inte släppa taget om sina heavy metalrötter. Resultatet blir som ni förstår en halvmesyr. Refrängerna når aldrig hela vägen fram och särskilt hårt blir det inte heller. Kanske är det därför Westlake behöver posera halvnaken på omslaget, kanske var det tanken redan från början.

Hur jag än vänder och vrider på det kommer jag inte till någon annan slutsats än att ”Deadly Passions” låter väldigt mycket 1998. Musiken är precis lika daterad som konceptet och framtoningen. Med andra ord borde det vara svårt att sälja det här på annat än förpackningen. Att bonusspåret I know är den melodi som är så väl hårdast som hookigast säger ganska mycket.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner