Joyzine.se


Recension - Live

Lykke Li
Arvikafestivalen
2008-07-04
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-07-08
Hemsida: www.lykkeli.com

Det var två beryktade damer som jag verkligen såg fram mot att få se på den här festivalen, och framförallt som jag befarade att jag inte skulle få en chans att se på ett bra tag därefter. Den ena var Robyn och herregud vad hon levererade! Den andra var Lykke Li, och njae, jag är inte imponerad.

Som en brådmogen katt har hon smugit sig upp för att bli ett av det riktigt heta namnen just nu, damen som till en början var mest känd för sin hårknut mitt på huvudet, Lykke Li. Allt började med att Ep:n ”Little Bit” fick upp ett surr, framförallt låten med samma namn, ett surr som ledde till samarbete med BjörnYttling och i dennes händer brukar det som bekant hända saker. ”Youth Novels” heter debuten och att Lykke Li är het går knappast att ta minste på med stundande USA-lansering ståendes innanför dörren.

Men först Sverige och Arvikafestivalen. Det är verkligen lustigt hur yttre faktorer helt kan förända förutsättningarna för en spelning. Jag grämer mig fortfarande över att jag missade Lykke Lis spelning på Hultfredsfestivalen, en spelning sent på natten i ett ångande Atlantistält som tydligen ska ha varit något utöver det vanliga (vågar jag ens säga att jag såg några låtar med Takida istället?). På Arvika är det förvisso återigen ett stort tält, men istället för svalkande mörk natt är det mitt på dagen och rent helvetiskt varmt ute, värmeböljan valde precis rätt helg att slå till.

Jag gillade ”Little Bit” Ep:n, men tyckte att ”Youth Novels” inte alls levde upp till samma standard, några få låtar undantaget. Det är precis samma intryck jag får av Lykke Li live. Hon försöker verkligen, Lykke Li ska ha stor cred för hennes engagemang, det ser nästan lite ut som en friskis och svettispass där uppe på scenen ibland, men det klena låtmaterialet är just… klent. Det är ganska symptomatiskt för spelningen att jag missbedömer min urinblåsekapacitet och sekunden jag stiger in på bajamajan för att lätta på trycket hör jag de första tonerna på Little Bit. En mer sanitär omgivning hade man ju kunnat önska sig till en så pass mysig låt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Metronomy
Årets bästa 2011 enligt Anna Enkvist
Lykke Li (2011-06-29)
Lykke Li (2010-08-14)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner