Joyzine.se


Recension - Live

Lykke Li
Peace & Love, Borlänge
2011-06-29
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2011-06-30
Hemsida: www.lykkeli.com

Något hände. Jag vet inte vad, men plötsligt var Lykke Li sådär megastor som det inte borde gå att bli när man kommer från Jante-Sverige (läs Robyn-effekten). Omsusad, sönderkramad och upphöjd till världsstjärna. Med senaste albumet "Wounded Rhymes" i bagaget kan jag ge dessa människor i hyllningskörerna åtminstone delvis rätt. Det är en fantastisk skiva där Lykke Li lämnat debutplattans bebissång och svulstat till musiken ordentligt.

Men, det finns nästan alltid ett men, varför är det här då så lamt? Låtarna sitter där, på ett helt annat sätt än när Sahara Hotnights spelade tidigare på kvällen, men det är också allt de gör. Sitter där utan att lyfta. Givetvis är Get some, I follow rivers och Love out of lust lika bra som på skivan, men jag saknar något extra. Avtrubbad?

Artisten själv ser lika förvånad ut själv, och jag har lite svårt att se vad hon kunde ha gjort mycket annorlunda. Kanske är det inte den superstjärna som hajpen talade om, kanske är Lykke Li enbart en habil liveartist. Jag vill inte tro på det egentligen, men blir heller inte motbevisad. Kanske låter jag hård nu, jag tycker att det är en schyst spelning, men efteråt känner jag mig tom. Tom på ett intetsägande och tråkigt sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Festivalkollen 2011, del 3
Årets bästa 2011 enligt Joyzine.se
Lykke Li (2010-08-14)
Lykke Li (2008-07-04)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner