Joyzine.se


Recension - Skiva

Marionette
Enemies, 2009
Skivbolag: Listenable Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-10-05
Hemsida: www.marionette.se

När den här ungdomsligan släppte debutalbumet ”Spite” ifjol vore det synd att säga att publik och kritiker gick i taket. I alla fall inte här på hemmaplan (i Tyskland och Sydeuropa var tonerna betydligt gladare, men där verkar det å andra sidan vara förbjudet att ge en platta sämre betyg än 7 av 10). Det var en helt okej skiva med metal mallad från At The Gates, men knappast så mycket mer.

Till ”Enemies” ändrar de inte på någonting. Plattan bjuder på samma typ av västkustmetal med en stor portion aggression och keyboards som mixats in i bakgrunden som ”Spite”. Det hade förstås kunnat fungera. Musikhistorien är full av band som spelat in samma platta om och om igen och ändå åtnjuter legendstatus eller framstår som fantastiska. Men inte Marionette.

Att ”Enemies” bara framstår som ljummen beror i mångt och mycket på att dess uttryck handlar mer om en enhetlig stil än imponerande låtar. Redan på debuten kändes gruppens formel bara så där halvkul och den blir knappast roligare av att allt bara mal på i samma spår.

Ingen kan klaga på att det inte är professionellt eller skickligt utfört. Det här är ungtuppar som kan sina grejer. Det är aldrig ens så att man reagerar över att någon låt är direkt dålig. Däremot är det heller aldrig något som sticker ut ur den gråa massa som är ”Enemies”. Och när musik inte griper tag eller framkallar några känslor då vet ju alla att den är tämligen meningslös.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sjuhäradfestivalens vassaste band 2008
Marionette (2011-01-01)
Marionette (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


tova, 2009-10-06 13:44:36 (194.17.26.18)

haha, shit vad bittert skrivet. synd för marionette är grymma, speciellt live. publiken har visst gått i taket och fortsätter göra det. ok att man ska vara subjektiv som journalist, men den här recensionen gränsar ju till rena faktafel...

richard, 2009-10-06 01:38:08 (83.254.83.43)

wow... resten av europa har tydligen inte lyssnat då förstår jag. Marionette är ju för fan ett av få band som lyckas låta frächa. Tur att Joyzine har sån stenkoll då. Inte. Ni är fan sämst.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner