Joyzine.se


Recension - Skiva

Marionette
Nerve, 2011
Skivbolag: Pivotal Rockordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-05
Hemsida: www.marionette.se

I pressmaterialet inleder man med att förklara att ”Nerve” rent musikaliskt tar vid där 2009 års magplask ”Enemies” slutade för att sedan stolt förklara att bandet ”har skapat en ljudvägg som är helt olikt allt annat som har kommit ur den svenska metalscenen”. Något som naturligtvis är en fullständig paradox i och med att bandets två första album inte var ett avkok på annat än resterna efter en briljant svensk musikera. Det första visar sig givetvis vara sant, medan det andra konstaterandet är en klyschlögn modell gigantisk.

För originella och nyskapande är inte något man kan beskylla Marionette för att vara. Långt därifrån. Precis som tidigare fortsätter man att harva i ett västkustsound som en gång sattes till världen av At The Gates och kryddar det med elektronik och lite emopoppig uppnosighet. Ungefär som en siljon andra band med andra ord.

I de mest lättillgängliga stunderna angränsar de rent av till de kommande turnékamraterna i Dead By April. I sina hårdaste stunder, när ilskna riff möter plastiga synthar, ligger Skyfire nära till hands att hiva upp som referens. Alexander Andersson, som tagit över sångarsysslan efter Axel Widén, har en ganska elak röst, som på sina håll kontrasterar helt okej mot det lättsmälta metalmaterialet.

Det största problemet med att Marionette tar vid där man slutade senast är emellertid att det här bara är en form utan något större innehåll. Gruppen låter som många andra, men saknar direkt vassa låtar. Greppet att blanda in svenska i När du ruttnar bort är ganska kul och The Last är en snygg dänga, men i övrigt är det tunnsått med höjdpunkter. Gruppen gör sin grej okej, men gör det samtidigt utan vare sig spets eller finess.

Senast jag recenserade Marionette hamnade jag i en ganska lustig video där gruppen ”recenserade recensenterna”. Jag skriver precis samma sak som jag gjorde då, ”när musik inte griper tag eller framkallar några känslor då vet ju alla att den är tämligen meningslös”, och håller koll på youtube.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sjuhäradfestivalens vassaste band 2008
Marionette (2008-01-01)
Marionette (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner