Joyzine.se


Recension - Demo

Henke Wermelin And The Jed Khalids
Moribund
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2011-08-03
Hemsida: www.wermelin.org

Henke Wermelin är född och uppvuxen i Sundsvall och även född och uppvuxen i 90-talets hardcore-kultur, men några tydliga sådana influenser märks dock inte av på singeln ”Moribund”.

Med avtryck från punken och Dee Snider, som enligt Wermelin symboliskt gestaltar nämnarna hopp och uppror och som i sin tur genomsyrar hans musik, bröt han sig lös från en stad som inte hade plats eller rätt egenskaper för att göda hans musikalitet och har sedan dess varit uppbackad av en rad olika kompband för att utforska popens möjligheter.

En del anser att det är viktigt att hitta tillbaka till sina rötter och kanske var det just det som Wermeling gjorde under början av 00-talet då han spenderade tiden i olika punkband. Men till sist blev han övertalad till att återigen ta upp skapandet av den popmusik han tidigare lagt på hyllan.

Det sägs att ”Moribund” är en svart berättelse som handlar om att möta döden. Alla har kanske inte samma uppfattning om hur ett möte med döden ter sig, men min version är inte alls så här ljus, hoppfull och finstämd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner