Joyzine.se


Recension - Live

Kent
Peace & Love, Borlänge
2010-07-02
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2010-07-03
Hemsida: www.kent.nu

Kent

Sveriges största rockband kliver på Utopiascenen, som är den största på Peace & Love, inför ett måttlöst stort publikhav. Att Kent dessutom har fått den längsta speltiden av alla till sitt förfogande visar ganska tydligt hur stort detta Eskilstunaband har blivit med åren.

Och med detta i bakhuvudet tillkommer ju också högt ställda förväntningar, dels från publikens sida, men säkerligen också från bandet själva. Kent är ett band som ska leverera en förstklassig spelning varje kväll. Det är tuffa förhållanden, men jag tror också att det är någon som Kent trivs med och det märks även denna kväll att Kent verkligen njuter av att stå på scenen inför denna mångtusenhövdade publik och bjuda på en storslagen spelning i den småkyliga sommarnatten.

Ikväll framförs inte helt oväntat, säkra kort som Dom andra, Musik Non Stop, Kärleken Väntar och 747. Men ett och annat lite mer oväntat inslag får vi också ta del av, bland annat b-sidan M, från tidpunkten runt släppet av ”Du & jag döden”, som sångaren Jocke Berg väljer att presentera som ”den sorgligaste låt vi någonsin skrivit”.

Och nog är det överlag ett ganska sorgligt och deppigt Kent vi får se idag. Något som jag inte tycker påverkar konsertens utgång negativt alls. Pricken över i:et (för att använda ett gammalt klyschigt uttryck) blir Mannen i den vita hatten (16 år senare), som avslutar spelningen på ett fantastiskt sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Rockparty - Hultsfredsfestivalen 2006
Årets bästa 2012 enligt Mikael Mjörnberg
Kent (2008-02-15)
Kent (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner