Joyzine.se


Recension - Skiva

Angelspit
Krankhaus, 2007
Skivbolag: Dancing Ferret
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-13
Hemsida: www.angelspit.net

Att världen inte tröttnar på gäng med en attitydstinn yta utan något innehåll! Visst, det kan vara kul att kika på musikvideos med freakade figurer, rent av att läsa fräsigt layoutade tidningsintervjuer med utklädda stollar. Men när man sitter med musiken och maskeradimagen är förpassad enbart till skivkonvolutet blir det en helt annan sak. Sydneys Angelspit spökar ut sig i latex, bdsm-dräkter och använder mer smink och hårvårdsprodukter än vad som någonsin kan vara nyttigt för klimatet, men när de spelar musik är de så potenslösa att man häpnar.

Även jag förstår förstås att den stylade imagen är det enda sättet för Angelspit att få sälja en eller annan skiva. Det är inget nytt. Men att världen köper gäng efter gäng som nyttjar billiga utseendetrick är märkligt. Någon gång måste behovet av sådana vara mättat. Det finns hundratals gäng som gör Angelspits grej mycket bättre utan töntig utstyrsel, men som inte får alls lika stor uppmärksamhet.

Vad australiensarna bjuder på är stelopererad synth med beats som inte svänger, trista industrigitarrer och sång som snarare är att beskriva som själlöst rabblande än det attitydfyllda mässande den är tänkt att vara. Inte ens i skydd bakom envetet stroboskopljus och på öronbedövande volym skulle musiken på ”Krankhaus” få mig att bli danssugen.

Angelspit har helt enkelt inte förmågan att göra något bättre. De försöker säkert så gott det går, men talangen är för klen för att kunna plocka fram intressant synth, eller ens ratta till en spännande produktion. Men det spelar ingen roll. Så länge vi lever i sensationsmediernas tidsålder räcker det för sådana här dussinband att dra på sig en udda kostym och saken är biff.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner