Joyzine.se


Recension - Live

Lisa Miskovsky
Hultsfredsfestivalen
2007-06-16
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.lisamiskovsky.com

”Det här är vår sista turné på väldigt länge” basunerar allas vår coola norrlandstjej Lisa Miskovsky ut en bit in i spelningen. Jag vet inte riktigt vad jag känner inför det. Förmodligen ingenting, det är lite det intrycket jag har haft av Lisa under de gångna åren. Det är knappast så att ni hittar något av hennes album i min skivsamling, men ändå har hon lyckats med bedriften att skapa minst ett par bra låtar per album.

Driving one of your cars, låten som startade allt, är en självklarhet en dag som denna. Men den känns konstigt förlegad i jämförelse med den mer mjuka Lisa Miskovsky som hon utvecklats till på senare album. Istället är det fortfarande Lady Stardust-Lisa jag kommer att minnas. Eller varför inte Mary-Lisa. Men om jag kommer att minnas dagens spelning på Pampas, det är tveksamt.

Kanske beror det på den allt mer stigande frustrationen över årets festival, det är inte mycket som har motsvarat förväntningarna i år, eller så beror det bara på att jag är extremt rastlös, men Lisa Miskovsky 2007 framstår som tämligen tråkig. Det är förvisso mycket tjo och tjim, Lisa breder på sitt allra bredaste leende och försöker kommunicera med publiken, men det känns mer tröttsamt än något annat.

Mitt sista hopp för lite action står till Dennis Lyxzén av alla människor. Nej, det är väl kanske inte så konstigt med tanke på att just Lyxzén och hans The Lost Patrol Band hade en hit för några års sedan med låten Alright där också Lisa var med och sjöng. Dessutom spelar The Lost Patrol Band precis innan på Stora Dans. Men icke, låten kommer som sista låt, men ingen Dennis här inte. Det hade ju varit en avskedspresent värd namnet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mitt Piano
Sommartoppen
Lisa Miskovsky (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner