Joyzine.se


Recension - Skiva

Kneget
Moderna vandaler, 2005
Skivbolag: Egen produktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-13
Hemsida: www.thestaringkid.com/kneget.htm

Av sex spår på Knegets ep-debut är det tyvärr bara ett som är riktigt bra. Kaptener pirater sparkar igång ”Moderna vandaler” briljant och lovar gott inför fortsättningen, en fortsättning som aldrig kommer och lämna mig besviken.

Göteborgarna spelar i grunden skränig punkrock som de sedan mixar upp med en gnutta progg. Sången är hårt distad och hela epn bångstyrigt hetsig. Vissa av låtarna piskas upp i för högt tempo för sitt eget bästa och den övergripande känslan är så där grabbigt tramsig. Låtmaterialet på ”Moderna vandaler” är sådant som glatt flamsas fram i replokalen och som kanske gör bäst i att stanna där. Jag tror att melodierna på epn är roligare för bandet självt än för oss lyssnare. Kaptener pirater självfallet exkluderad.

Kneget mår nog gott av en mer selektiv sejour i replokalen. I alla fall om de tänkt sig att leva på sin egen musik snarare än gamla meriter. Att det är LOK-bekantingen Johan Reivén som huserar på trumpallen känns igen på hans karakteristiskt hetsiga spelstil.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner