Joyzine.se


Recension - Live

Fatboy Slim
Hultsfredsfestivalen, Stoxa
2013-06-15
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2013-06-19
Hemsida: www.fatboyslim.net

Jag kan inte riktigt sätta fingret på Norman Cooks avslut på årets Hultsfredsfestival. Jag har börjat fundera på om jag hade för stora förväntningar på vad som skulle hända på scen. När jag nåddes av nyheten att Fatboy Slim skulle spela fick jag en bild av hur det skulle bjudas på en nostalgiglittrande scenshow med flera musiker på scen som tillsammans med huvudpersonen bjöd upp till dans. Jag var säker på att hans egna låtar som följt mig under min uppväxt skulle stå i centrum och utgöra stommen av konserten.

Det vi fick var istället ett Dj-set kryddat med en övertaggad Fatboy Slim som projicerade subjektiva bilder och videor på en stor skärm framför DJ-bordet där han stod själv iförd sedvanlig Hawaiiskjorta. Varje gång han mixade in en av sina egna låtar kom det en ny video på skärmen som fungerande skrämmande bra men efter två minuter var låten borta och i högtalarna spelades något jag skulle klassa som pausmusik i jämförelse med det vi just bevittnat. Det blev alldeles för många toppar och dalar i konserten och den ojämna känslan blev nästan bipolär. Det bjöds på stora skedar nostalgi när han bjöd på gamla örhängen som Zombie Nations Kernkraf 400 och House of Pains Jump Around. Tyvärr försvann dessa också i en pumpande atonal basgång som hämtad från ett klubbgolv.

Norman Cook är en av världens bästa DJs men just denna kväll lämnade jag området med känslan av att han lika gärna kunde stått på Ibiza eller på en klubb i London och gjort en rutinspelning. Det kändes opersonligt och just saknaden av fokus på hans egna låtar fick mig att lämna området otillfredsställd. Det spektakulära avslutet på Hultsfred Stoxa uteblev.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2013
Årets bästa 2013 enligt Peter Augustinsson

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner