Joyzine.se


Recension - Skiva

Abramis Brama
Smakar Söndag, 2009
Skivbolag: Transubstans
Av: Patrik "pk" Nilsson
Publicerad: 2009-10-17
Hemsida: www.abramisbrama.com

Två minuter in i första låten har jag min dom klar. Det här är inget annat än Black Sabbath på svenska. Det var allt en jäkla tur att jag lyssnade vidare då det finns en väldigt massa andra nyanser än just dessa två påståenden. Jovisst, det låter väldigt mycket Black Sabbath, speciellt under Ozzy-perioden, men det gör ingenting. Dels så beror det på att de har med så många inslag i sin 70-talshårdrock.

Infobladet ”namedroppar” (förutom just Black Sabbath) influenser som November, Mountain och Cream, men jag lyckas även höra lite Led Zeppelin ibland och när de väl kör något som påminner lite väl mycket om Iommi och grabbarna gör de det med finess, ös och ett gung som är svårslaget. Trummisen skulle förmodligen kunna spela alla Bill Ward´s inlägg i sömnen och resten av musikerna lägger upp riff som Iommi inte skulle ha något emot att ha tillverkat, och allt görs utan att spela ”för” bra så att riffen och låtarna spelas sönder, vilket man har hört otaliga band göra förut.

När det kommer till kritan är det bara en sak jag stör mig på. Sången!!! Det är inte det att den är direkt dålig, men den är inte så speciellt bra heller och i ett band som spelar musik som brukar bäras upp av sångare i kaliber med till exempel Plant och Gillan så tycker jag inte det väger upp med en sångare som ”bara” är okej. Då blir helheten också ”bara” okej. Sen att sångaren har kört karbonpapper på några sångslingor direkt tagna från originalbanden nämnda ovan gör det bara tråkigt, och även om det utförs på svenska så hörs det tydligt vilka låtar sångmelodierna är ”lånade” ifrån. Rent röstmässigt påminns det om Big Fish ibland vilket jag inte vet om det är bra eller dåligt, men så är det i alla fall.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Abramis Brama (2007-01-01)
Abramis Brama (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner