Joyzine.se


Recension - Skiva

Torpedo
An Invention (CDs), 2010
Skivbolag: Assembley Line
Av: Anna Enkvist
Publicerad: 2010-10-17
Hemsida: www.torpedo.se

Enligt gitarristen i Torpedo hade bandet ambitionen att skriva ett episkt soundtrack till världens undergång när de började snickra ihop låtarna till det kommande albumet. Kanske en aning högtravande men när man skriver låtar tillsammans med Justin Timberlake och får denna singel som huvudtemat i en bilreklam har man nog all rätt att vara lite pretto och kaxig.

Dessa två faktorer bidrar givetvis till att ribban läggs väldigt högt. Jag kan med handen på hjärtat erkänna att jag var lite nervös innan jag hörde låten för första gången, men jag är absolut inte besviken. An Invention är trots sin enformighet en av de bästa låtarna jag har hört i år. Det här är riktigt underbar krautpop! Eller ett fjärde kapitel i Bowies Berlintrilogi om grabbarna i Torpedo själv får välja. Ja, återigen en aning högtravande men det med all rätt.

Det kanske inte riktigt är så här jag har föreställt mig att början, mitten, slutet eller ens en sekund av världens undergång skulle kunna låta. Men om så är fallet kan jag knappt vänta på den.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Den Stora Sömnen
Torpedo
Torpedo (2007-10-20)
Torpedo (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner