Joyzine.se


Recension - Demo

Firestone
Mexicon ep
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-04-15
Hemsida: -

Det har börjat röra på sig för Örebrobandet Firestone. vad ska man annars säga om att de fått den stora äran att agera förband till Alice Cooper och DIO (våren 2001). Efter att ha hört ansträngningen "Mexicon ep" är det dock inte alls svårt att förstå varför bandet börjar bli lukrativa på musikmarknaden. Demon innehållande sex kompositioner bjuder på ett makalöst sväng och en tung produktion som verkligen lyfter låtarna.

Ta en gnutta stonerrock, rock n´roll, några smulor industri och enormt mycket spelglädje och rör ihop till en smet så har ni ungefär det Firestone handlar om. Gaspedalen trycks i botten, men inte häftigt och ofokuserat utan smygande och elegant. Firestone rör sig inte med för stora rörelser utan gör allting i väl avvägda doser vilket gör att musiken aldrig blir för aggressiv, käck, tråkig, smetig eller ja, vad ni nu vill. Kanske kunde ett eller annat filter plockats bort från sången, men sådana saker påverkar helt enkelt inte intrycket på den här demon.

Sviktar något så är det möjligtvis förmågan att sätta den där sista touchen på materialet som gör att det blir absolut omöjligt att få ut ur hjärnan. Firestone presenterar helt enkelt riktigt kompetent rockös med lagom mycket skit under naglarna och det skulle förvåna om de inte ror ett skivkontrakt i hamn inom en närmare framtid.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner