Joyzine.se


Recension - Demo

Andreas Borg
The murder outtakes
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-19
Hemsida: www.andreasborg.com

Doktor Jekyll och Mister Hyde? En schizofren vägran att begränsa sig eller ett rabiat proklamerande av talesättet omväxling förnöjer? Hur det än ligger till med Andreas Borgs avsikter tar han oss med på en ordentlig åktur genom ”The Murder Outtakes”. Från gubbigt Springsteen-sväng vi svensk samtidspop genom ett filter av progressivitet och med målgång i svettig rock n’ roll. Så går färden.

När herr Borg avslutar sin demo med Roadtrain song, ett flippat försök till muskulös Danko Jones-rock, skruvar jag obekvämt på mig. Det är inte alls bra och jag förstår varför Örebro-sonen framställer sig själv som textförfattare snarare än musiker. Men i sina bästa stunder har han ändå skrivit klart lyssningsbara låtar. Låt gå för att de i gubbrockens tecken låter lite skabbig pubtrubadur om det hela, men några färgstarka refränger bjuds ändå.

Då är det den splittrade framtoningen som fäller hela paketet. Andreas Borgs fokus på texterna tycks ha hämmat honom musikaliskt. Oviljan att stanna i en musikstil leder till ett flackande som tar död på helhetsintrycket. Borg tycks otålig, omedveten om vad han egentligen vill göra. Så fort något bra dyker upp väljer han att dra vidare. Goda texter i all ära (Idle hands är exempelvis en fyndig liten sak), men i min bok går alltid musiken i första hand och där når Andreas Borg inte hela vägen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Andreas Borg ()
Andreas Borg ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner