Joyzine.se


Recension - Demo

Andreas Borg
Swine before pearls
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-01
Hemsida: www.andreasborg.com

Instrumenten låter billigt, nästan på gränsen till dåligt och Andreas Borg sjunger hellre än bra. Inte direkt dåligt, men utan den där riktiga säkerheten som kategoriserar duktiga sångare. Ändå är ”Swine before pearls” ett stort steg framåt jämfört med när jag hörde herrn senast. Istället för att schizofrent flacka mellan olika stilar är han här konsekvent inställd på gubbig pop. Vilket är en stor styrka.

Förstå mig rätt när jag drar en parallell till Bob Dylan. Andreas Borg är inte i samma klass och har så klart inte samma resurser, men musikstilen är inte helt olik. De mörkt inåtvända popstycken som finns att avnjuta på ”Swine before pearls” leds av Borgs nakna, smått stela, sångröst och texterna tillåts ta stor plats. Det är i dem Borg har sin styrka.

Framförande och produktion sviktar, men materialmässigt har Andreas Borg någonting här. Främst imponerar eftertänksamma Rocket to the moon. En 70-talsosande liten singer/songwriter-bit som andas mörker och osäkerhet. Men även övriga två bitar har sina poänger.

Jag fruktar att Andreas Borg ämnar återvända in i det schizofrena låtskapandet igen. Han tycks vara nyfiken i överkant vad det gäller musikslisk miljö för sina texter. Det är lite synd. Fick jag bestämma skulle han bli kvar i detta melankoliska popmörker. I och med ”Swine before pearls” är han något på spåren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Andreas Borg ()
Andreas Borg ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner