Joyzine.se


Recension - Skiva

Silent Voices
Building up the apathy, 2006
Skivbolag: Low Frequency Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-01-09
Hemsida: www.silentvoices.net

Finland och melodisk hybridmetal har ungefär samma status i mina öron som Italien och power metal. Det verkar finnas en aldrig sinande källa av band inom dessa två genres. Och merparten av alla band, med ack så fantasifulla namn, är så intetsägande och tråkiga att de aldrig borde ha fått lämna produktionsbandet. Med risk för att verka fördomsfull, vilket jag säkerligen är, förväntar jag mig just ingenting av Silent Voices och ”Building Up The Apathy”. Vilket visar sig vara ett snilledrag.

För tyvärr har jag återigen rätt. Det rör sig om området där mangel möter melodisk fantasy, dubbla baskaggar varvas med fräsande syntar och darrande falsett. Redan i första låten, Worlds End, är mitt förtroende förbrukat. För det första, det är ingen bra idé att låta det första intrycket klocka in på närmare tio minuter. Herregud! Vem orkar lyssna så länge, även om låten hade varit bra? Snittlängden på låtarna på ”Building Up The Apathy” ligger på runt sju minuter, då har jag gått och lagt mig för länge sedan.

Att sedan skivan är välspelad och produktionen en fröjd för örat (även om den ibland doftar lite ostigt 80tal) spelar ingen roll. Intresset finns helt enkelt inte. Stämmorna sitter där de ska, riffen och manglet backas upp av stämningsfulla syntmattor precis vid rätt tidpunkt, men helt utan egentligt innehåll. Och självklart, det dyker upp ett och annat snabbt skalsolo också.

Efter lite efterforskning upptäckte jag att sångaren Michel Henneken lämnat bandet strax efter släppet av ”Building Up The Apathy”. Inte för att jag gråter några större tårar över detta, istället kanske ”Building Up The Apathy” rent av kommer få ett samlarvärde i framtiden. Då har den i alla fall någon form av värde. Nej, slösa inte era pengar på att köpa något som så många andra band redan gör bättre. Vill ni åt denna typ av musik råder jag er istället att fördjupa er i akter som Dream Theater och/eller Stratovarius.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner