Joyzine.se


Recension - Live

Kapten Röd
Popadelica, Huskvarna
2012-05-05
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-06
Hemsida: kaptenrod.se

Kaptenen är sen. Ingenting kan ta död på en uppumpad konsertpepp som förseningar. Speciellt inte om man dessutom tvingas stå och bevittna en evinnerligt lång soundcheck innan det blir allvar på riktigt.

Jag lyckas aldrig riktigt skaka av mig den där soundcheck-känslan när bandet väl släntrar ut på scenen igen och börjar köra på riktigt. Kapten Röd live brukar innebära infernaliskt sväng och obeveklig leverans, men den här aftonen svänger det inte så där oemotståndligt våldsamt. Trots att Kapten Röd, sin vana trogen, framstår som väldigt peppad och engagerad är svänget inte så där bedövande. Det svänger, men bara lagom. Som en dag på jobbet. Okej, men inte bländande.

Den totala euforin uteblir således för undertecknad den här gången, men den unga publiken som fyller ladan äter girigt ur kaptenens händer och låtmaterialet argumenterar man inte med. Kaptenen fyrar av många låtar i medleyform och får därmed med många små guldkorn som annars kanske hade fått stanna utanför setlistan med tanke på att förseningen också äter speltid. Men det är i numren som får breda ut sig ordentligt det är som bäst. Saknade vänner är känslosam och publikresponsen i Ju mer dom spottar är storstilad.

Kapten Röd toppar inte sig själv den här kvällen, men det vore kanske lite väl mycket att kräva av honom kväll efter kväll. Han är en god underhållare och ska med tanke på omständigheterna ha all heder av sin insats som dragplåster på årets Popadelica.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2012
Popadelica 2008
Kapten Röd (2010-07-30)
Kapten Röd & Majorerna (2008-05-03)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Nicke B, 2012-05-22 08:54:50 (213.64.251.199)

Shit happens! Kaptenen och hans eminenta Rhythm & Komp band sitter ändå säkert, högst upp på Sveriges Live tron!

André Roots, 2012-05-07 01:13:18 (109.58.60.51)

Det är väldigt sällan jag kommenterar recensioner av konserter men den här gången måste jag faktiskt börja med att förklara det hela. Kapten röd och band skulle ha haft soundchecktid från 17.00 och desutom utan publik som senare skulle släppas in. Istället så är allt försenat och vi får vänta tills kl är 17.30 med att gå på scenen, när vi väl kommer på visar det sig att utrustningen inte är inkopplad. Publik släpps in och klockan går, 10 min innan våran utsatta speltid får vi tillslut ljud i instrumenten. För att överhuvudtaget kunna genomföra spelningen så var vi tvungna att soundchecka och även göra det på våran speltid. Den här missen är såklart ingenting vi i bandet och Kapten röd kan påverka, tyvärr så går det ut över både publik och oss som inte kan genomföra den spelning vi tänk oss. Strukna låtar och omöbleringar i vårat set. Vi gjorde allt vi kunde för att leverera,såklart skakar inte vi heller av oss en pinsam och stressig soundcheck. Hoppas vi ses nästa gång. André Roots,klaviatur/Ribbit boom band

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner