Joyzine.se


Recension - Skiva

Peter Matthew Kasen
Dust, Doors and Debt, 2008
Skivbolag: Smoking Frog Produktions
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-05-08
Hemsida: www.myspace.com/petermatthewkasen

Många tror säkert att jag är elak på riktigt, och dessutom njuter av att vara det. Det finns säkert skäl till att tro det också, men det är ändå inte helt sant. Jag tycker att det är kul att provocera och retas lika mycket som jag tycker att det är roligt att dra ner folk som sitter på alldeles för höga hästar. Men det handlar alltid om folk som förtjänar det. Peter Matthew Kasen gör det säkert inte, men jag tänker vara taskig ändå.

Vilja kan försätta berg heter det – jag tvivlar starkt. Inte i det här fallet åtminstone. Det finns vissa punkter som måste klaffa när det kommer till singer/songwriter.

1. Sången. Du måste kunna sjunga något sånär.
2. Texterna. Grymt viktigt att dessa är tunga och djupskådande. Helst lidelsefulla också.
3. Gitarrspelet. Bygger du inte musiken på texterna är det melodin som måste bära bygget. Ska helst spegla texternas karaktär.

Peter Matthew Kasen saknar: punkt 1, 2 och 3.
1. Karln sjunger falskt och enformigt. Vissa artister klarar av det, Mark Kozelek från Red House Painters är en. Peter Matthew Kasen är inte en.
2. Det finns ett visst mått av djup, men mer åt det pretentiösa hållet. Ingen originalitet så långt örat når. Dessutom hörs sången alldeles för dåligt. Låg mixning i kombination med återhållsamhet gör inga underverk.
3. Det spelas förvisso gitarr, och visst har Kasen sneglat åt Mark Kozeleks soloeskapader när det kommer till såväl sång som gitarrspel, men då punkt 1 och 2 redan är så bristfälliga finns det inte längre någon möjlighet att rädda skutan från att sjunka.

Peter Matthew Kasen beskrivs som en av alla dessa som fått sitt riktiga genombrott via globala nätverksaktiviteter, (läs: myspace), men hur detta egentligen gått till har jag ingen aning om. För även om du bor på andra sidan jorden betyder det väl inte nödvändigtvis att du är tondöv? Nej, ”Dust, Doors and Debt” är en debutskiva jag helst av allt bara vill glömma.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner