Joyzine.se


Recension - Live

Soulfly
Arvikafestivalen
2003-07-12
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-15
Hemsida: www.soulflyweb.com

När Soulfly äntrar Arvikafestivalens största scen och bjuder på en tung show känns det som att Max Cavaleras avhopp från Sepultura inte spelar någon roll längre. Inte för att bandet bjuder på mastiga versioner av de gamla örhängena Eye for an eye och Chaos AD utan för att Soulfly är ett vitalt och starkt band. Det egna materialet imponerar och jag vill mena att Cavalera slår nutida Sepultura på fingrarna.

Greppet att blanda in lite brasilianska folktoner i musiken är djärvt, men det fungerar ypperligt i liveformatet. Trummedleyt som serveras sitter som en smäck och bandet är bortsett från några småfel i inledningen väldigt tight. Blandningen mellan hardcore, vanlig metal och i viss mån (nåja) lite nu-metal får mig helt enkelt på fall.

Max Cavalera strålar på scenen och det förstår jag. Han framför något väldigt bra och publiken som växer för varje låt är med på noterna. Back to the primitive från gruppens andra album med det närbesläktade namnet “Primitive” är en riktigt bra livemelodi och framkallar mest jubel och respons från publiken. Att Soulfly bjöd på en av festivalens vassare spelningar råder det inget tvivel om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Painfield
Wonderland Dementation Dept.
Soulfly (2006-06-15)
Soulfly (2010-06-19)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner