Joyzine.se


Recension - Live

Soulfly
Hultsfredsfestivalen
2006-06-15
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.soulflyweb.com

Inte nog med att den svenska publiken borde börja tröttna på Soulfly vid det här laget – de har trots allt kunnat ses på svenska scener hur många gånger som helst de senaste åren – nu börjar även frontpersonen Max Cavalera se tröttare och tröttare ut. Många är rösterna som höjts om att Soulfly bara är ett taskigt surrogat till gamla Sepultura, men jag har ändå tyckt att de varit riktigt bra de tre senaste gångerna de spelat framför mina ögon. Torsdagskvällen visade dock att de andra slutligen fått rätt. Maken till tam Soulfly-spelning har nog sällan skådats.

För det första tycks brasilianaren med sina hopplockade musiker (vem orkar ens hålla reda på alla medlemsförändringar gruppen ständigt går igenom?) nära ambitionen att trycka in så många låtar som möjligt på kortast möjliga tid. Följaktligen slarvas viktiga nummer som Roots bloody roots och Jump da fuck up bort i någon form av ogenomtänkt medley. För det andra tycks orkestern ha fallit pladask för att runka med sina instrument. Mark Rizzo (dra på trissor, snubben har faktiskt varit med i bandet en längre stund nu) är förvisso en sjukligt begåvad gitarrist, men att gång på gång se och höra honom bända strängar som en besatt har attraktionsvärde likt att se gräs växa.

Medan solorunkandet pågår försvinner herr Cavalera allt som oftast av scenen för att sedan komma tillbaka och gruffa lite och sen försvinna igen. Jag kan inte undgå att få känslan av att det hela bara är oengagerat och blasé. Med de låtar Soulfly har i bagaget borde de kunna fortsätta leverera säkra konserter och inte frottera sig i utdragen nonchalans som bara blir ointressant. Publiken tycks också hålla med om att Soulfly är passé och rör sig tidigare än väntat bort till den stora Hawaii-scenen där fotboll vankas på storbildsdukar.

Det mest upphetsande med konserten var den sjukligt snygga backdropen. Nu sällar även jag mig till skaran av belackare. De är dags att lägga ner nu Cavalera!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Wonderland Dementation Dept.
Painfield
Soulfly (2010-06-19)
Soulfly (2003-07-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner