Joyzine.se


Fem korta

Viridiflora

Fem korta frågor till Jessica Johansson, alias Viridiflora som är aktuell med en rad skönt avslappnade electropop-singlar och spelar på Live At Heart-festivalen i Örebro i helgen...

ViridifloraViridiflora, vad står artistnamnet för egentligen och vad kommer det ifrån?
När jag skulle välja ett namn så letade jag bland latinska namn på rosor. Viridiflora betyder "grön blomma" på latin. Jag letade efter ord som kunde låta vackert, och få mig att känna och tänka positivt. Jag sa det högt för mig själv några gånger och kände att jag är Viridiflora. Lite som en superhjältinna. Rosor är min favoritblomma. Vill någon göra mig lycklig köp rosor.

Du samskriver din musik med olika producenter, hur fungerar själva skapandeprocessen egentligen?
Jag brukar gå omkring och känna efter mest hela min vakna tid. Sjunger mycket när jag är ute med min hund. Ibland fastnar melodin och texten. Då gäller det att sjunga in det så att det inte glöms bort. När producenten kommer in i bilden så har den personen en text och melodi som helt enkelt behöver musik. Hur musiken skapas är olika beroende på vem jag samarbetar med. Alla har sitt egna sätt att skapa.

Tidigare sjöng du i ett gäng kallat Convinced, hur skiljer sig det du gjorde där mot det du gör idag?
I Convinced var det ett gött riff som blev till en låt. Sen kom jag in i bilden och skapade melodi och text. Nu skapar jag melodi och text som sedan blir till en låt. Jag har ingen annan att gömma mig bakom i det här projektet. Viridiflora är extremt naket många gånger i jämförelse med Convinced.

Förhoppningsvis hör man skillnad på hur jag sjunger. Nu tar jag inte i från inälvorna. Jag tycker att jag sjunger mer nyanserat. Hoppas att jag skall kunna utmana min röst ännu mer i framtiden.

Var hämtar du inspirationen till texter och musik?
Jag är väl en så kallad känslomänniska. Det är inte speciellt svårt för mig att skriva. Sen vill jag inte påstå att jag är en fantastisk poet. Jag skriver vad jag känner, jag ljudar vad jag känner. Jag kan ju känna och tänka på en upplevelse och sen blir det flummigt för andra. Vad menar du egentligen? Fast jag vet precis vad jag menar.

Vilka fem drömproducenter skulle det vara en ynnest att få jobba tillsammans med?
Det är nu jag borde namedroppa och glänsa. Men det finns inte. Det finns ingen drömproducent. Jag är en enkel människa, som är överlycklig över att det finns några få nära personer som känner mig, och vet vad jag vill med min musik. Skulle jag någonsin hamna i en situation där en "stor producent" skulle vilja jobba med mig, skulle jag förmodligen suga. Det är då prestationsångesten äter upp det fina för mig!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Av: Mikael Mjörnberg 2010-09-07
Foto: Privat
Hemsida: myspace.com/viridifloramusic

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner