Joyzine.se


Recension - Skiva

Sentenced
The cold white light, 2002
Skivbolag: Century Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-05-13
Hemsida: www.sentenced.org

Efter att förra utgåvan "Crimson" blev lite för putsad testade finnarna i Sentenced ett nytt grepp inför "The cold white light". Alla instrument riggades i studion och sen spelade killarna in plattan "live". Det hörs onekligen, det är verkligen tryck i musiken och alla tendenser till överproduktion är som bortblåsta.

"The cold white light" kommer säkert att tilltala många. Den melodiska hårdrocken med ett stort antal balladflirtar kommer få fler än de långhårigas skara att röra på benen. På den här skivan låter finnarna som en korsning mellan Metallica och Motörhead och har en liten gnutta influenser från nutida balladrockare som Staind och Creed. Ville Laihialla lyfter varje komposition med sin tunga, whiskeyrosslande och samtidigt bomullslena röst. Hans förmåga att variera sig ger plattan fler dimensioner vilket gör att den aldrig blir tjatig.

Personligen tycker jag att det kanske är lite väl många lugna inslag på "The cold white light". Även om inget spår kan klassas som direkt dåligt blir det lite för många snälla partier i längden. Klarast bland kompositionerna lyser Neverlasting, en alldeles fenomenal hårdrockslåt med stenkrossar gitarrer, fladdrig bas och en alldeles galen Ville Laihialla. Några fler låtar av den kalibern och "The cold white light" skulle vara en riktig fullträff. Finnarna är dock nära att nå hela vägen redan med det befintliga resultatet. Årets ansträngning från nordligaste Finland andas attityd och en vilja att gå precis sin egen väg. Mer sådan musik efterlyses!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2008
Årets bästa 2012 enligt Johan Norström
Black Breath (2012-01-01)
Black Breath (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner