Joyzine.se


Recension - Skiva

Icons of Elegance
Carousel, 2012
Skivbolag: Dinner With Daisy Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-27
Hemsida: myspace.com/iconsofelegance

Två finska bröder med svenskt påbrå som gör sitt bästa för att legera kärleken till amerikanskt respektive brittisk musikarv. Svårare än så behöver det inte vara.

På ”Carousel” låter Anssi och Henri Växby optimistisk sommarpop flyta samman med cynisk americana och Beatles-minnande stycken som hämtade från det där öriket. Vad som skulle kunna bli ett spretigt hopkok blir tvärtom en väldigt njutbar helhet då herrarna inte bara ståtar med ett duktigt musikantskap utan även arrangerar sina bitar på ett tilltalande sätt.

Sången är välavvägt inställsam på ett sätt som gör det omöjligt att inte tycka om ”Carousel” och låtarna är så pass medryckande att man blir glad. Särskilt eget är det förstås inte, Icons of Elegance skulle egentligen lika gärna kunna vara en coverduo som står och underhåller på valfritt ölhak under sommartid, men när det är så här väl utfört spelar sådant ingen roll.

Hoppfull popmusik görs det alldeles för lite av och därför är det ganska lustigt att en skiva som den här stammar från dysterkvistlandet i öster.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner