Joyzine.se


Recension - Live

Marvel
Herrgårn, Linköping
2005-11-10
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2005-11-15
Hemsida: marvel.nu

Superhjältar! Ett riktigt kittlande tema, vem har inte som liten grabb varit helt såld på serier innehållandes hjältar såsom Spindelmannen, Hulken (nja, tveksamt om vår gröne vän kan räknas som en riktigt ”hjälte”?) och Daredevil! Givetvis finns det en liknade tjusning för alla coola superskurkar. Jag tänker på Green Goblin, Venom och Lizard!

Marvel består av de tre hjältarna Vocalo, Animalizer och The Ambassador. Eller tja, det går att kalla dem John Steen (sång), Ulrik Bostedt (bas) och Tony Samuelsson (trummor) också om man vill det. Givetvis är knepet att skaffa sig en skön image, baserad på superhjältar och superskurkar, lika pretentiös som den är ruskigt smart. Bandet skapar utan tvekan ett intresse för folk att komma och se dem. Musiken de lirar är inte heller svårtillgänglig, det handlar om gammal klassist riffbaserad rock a la 70-tal (med tillhörande gitarrsolon förstås). Influenserna stavas Kiss och MC5.

Jag måste ändå säga att jag har väldigt höga förväntningar inför kvällen, jag har gjort min research, lyssnat på låtarna, kollat in bilderna på hemsidan (där de poserar iförda väldigt roliga och färgglada superhjältemasker) samt läst lite grand om de samlarkort på de tre superhjältarna man fick med om man köpte deras Ep ”Heroine Tracks”. Även dekoren på Herrgårn vittnar om att det är superhjältedags!

Men… Ack vad besviken jag blir när bandet väl äntrar scenen. Inga masker! Ingen attityd alls! Vad fan, om man satsar så mycket på en image och kör stenhårt på ett koncept så måste man ju köra hela vägen. På med maskerna! Kliv in i rollerna! Nu ser de mer ut som ett gäng mysfarbröder som spelar någon form av tillspetsad gubbrock.

Minst sagt blir jag förvånad, bandet lever inte alls upp till mina förväntningar, inte ens musiken låter lika bra som jag hade hoppats. Det saknas något, det lilla extra, den lilla glöden, glädjen, inlevelsen. Uppträdandet känns minst sagt stelt. Verkligen synd, grunden finns för att det hela ska kunna bli riktigt bra. Ska man leka Kiss får man också se till att göra det på Kissvis!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Kapten Fantastisk – det är jag det

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner