Joyzine.se


Recension - Live

Scissor Sisters
Arvikafestivalen
2007-07-12
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-07-17
Hemsida: www.scissorsisters.com

"Skaa vii knolla?” Finns det någon bättre line att öppna ett mellansnack med? Och är det särskilt förvånande att det kommer från en medlem ur Scissor Sisters? På den första frågan svarar jag nej, och på den andra frågan svarar jag också nej. På frågan om det här var Arvikafestivalens i särklass grymmaste spelning svarar jag däremot ja.

Det går helt enkelt inte att värja sig mot den här typen av extremt dansant discomusik. ABBA upphöjt till fem liksom. Pojken med den gyllene falsetten, Jake Shears, står inte stilla en sekund, det är extremt energikrävande att bara följa alla hans energiska kroppsrörelser med blicken där jag står och spanar en bit bort i mörkret.

Till och med de tydliga utfyllnadslåtarna blir till ett discoinferno i saxarnas stensäkra tappning. Och då ska vi inte ens tala om brottarhittarna Take Your Mama Out och I Don’t Feel Like Dancing som rivs av relativt tidigt in i setet. Det låter så bra att min väninna som står bredvid mig utbrister: ”Det måste vara singback! Jag är helt säker på att det är singback!” Men nej, det är faktiskt inte singback, den är ren professionalism.

Dessutom äger Ana Matronic i mellansnacket. Det är mycket snusk, prat om droger (fast alkohol då förstås) och hur fantastiskt det är med festival, allt ärligt menat, utan tvekan. Publiken är inte sen med att hänga på, när väl musiken drar igång igen dansar folk som besatta både till höger och vänster. En kille leker att han är en häst där han galopperar fram i sidled och skär upp en stor remsa i vänsterflanken, vad det nu har med discomusik att göra lyckades jag aldrig lista ut (men hade han galopperat på mig hade jag kastrerat honom).

Franz Ferdinand gjorde det i fjol, i år är det Scissor Sisters som sopar mattan med alla konkurrenter alla kategorier. Det är inte ofta det händer, men den här gången hade jag faktiskt kunnat tänka mig att stå kvar i den gamla grusgropen en timma till utan problem. Komfortabelt bedövad av systrarna sax.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bli aldrig som oss, bli värre
Arvikas vassaste band 2007

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner