Joyzine.se


Recension - Skiva

Marble Arch
Another sunday bright, 2002
Skivbolag: Century Media
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-09-02
Hemsida: -

”Another Sunday Bright” är verkligen en skiva som växer med tiden. Första gången den fick chansen att visa vad den gick för i stereon var jag måttligt imponerad. Efter detta har den dock farit fram med stormsteg och ton för ton bevisat för mig vilken hörnsten den egentligen är. En platta man verkligen kan luta sig mot och lita på när man är i behov av fantasifull och bedårande deppmusik.

Marble arch rör sig i samma dimhöljda musikaliska landskap som HIM och Placebo. Jag tycker mig även höra lite influenser från Kents allra hårdaste sida. Musiken är så pass självömkande och ledsen att det är fruktansvärt skönt att må dåligt i sällskap med Marble arch. Vokalist Wadelius lyckas dessutom hitta ett tonläge som frambringar de dystra känslorna lite extra och sjunger med lidelse.

Det finns inte plats för några större utsvävningar i bandets musik. Jag tror inte den här stilen håller i särskilt många plattor utan att tjata ut sig själv, men just den här plattan är en milstolpe. Bolaget försöker kategorisera bandet som gothrock, köp inte den generaliseringen! ”Another Sunday Bright” är befriad från kletiga synthmattor, forcerat kvinnligt kvitter och svulstiga arrangemang. Marble arch arbetar med de små gesterna och behöver inte den pompösa ljudbild som gothgrupperna dyrkar. Det är dumt att stoppa band i fack och därför nöjer jag mig med att kalla Marble arch för rejält deppiga.

Fram med kajalen och svårmodet! Marble arch har gjort skivan som kommer få dig att inse att allt inte är skit. Efter någon deppig timme med plattan i stereon känns allting bättre. Jag lovar!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner