Joyzine.se


Recension - Skiva

Madness Of The Night
Asgarda, 2013
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-11-08
Hemsida: www.madnessofthenight.com

Popbandet Doktor Kosmos (vad händer med dem nuförtiden förresten?) skrev en gång en låt med titeln På låtsas och på riktigt. En humoristisk avhandling av banddiskussioner som slutar med att en kille kommer fram efter spelningen och frågar ”är ni på låtsas, eller är ni på riktigt?”.

Jag kommer att tänka på just den ystra lilla poplåten när jag lyssnar på gothmetalbandet Madness Of The Night. Bara bandnamnet låter ju som ett skämt. Eller hur? Och när stora delar av låtmaterialet låter lika flåshurtigt misstänkt som låttiteln We Are Gothrockers And We Don't Care fattar jag misstankar om något väldigt långt draget skämt. Körerna, de burdusa ropen och musiken i största allmänhet låter som något som någon skulle ha kunnat spela in som en drift med den stelbenta genren i största allmänhet.

Det som talar emot att det här faktiskt är ett skämt är att det står Massacre Records på skivetiketten och bakgrundsstoryn om hur duon Daniel Dante från Sverige och Abir Blackshadow från Libanon träffades på nätet, började laborera med musik och numera bor som en lycklig familj i Sverige doftar inte heller skämt någonstans.

Samtidigt finns en och annan melodi på den här skivan som faktisk är av klass och det finns ett driv i framförandet som man inte ska förminska. Men samtidigt trampar Madness Of The Night i varenda genretypisk klyschfälla som finns och låter som om de tar sig själva på alldeles, alldeles för stort allvar.

Om någon kliver fram och ställer frågan ”är ni på låtsas, eller är ni på riktigt?”, ja då är nog tyvärr svaret på frågeställningen: på riktigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner