Joyzine.se


Recension - Live

Kristian Anttila
Popadelica, Huskvarna
2008-05-03
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-05-05
Hemsida: www.kristiananttila.com

Helt rätt men ändå så fel, så kan man sammanfatta poppojken Kristian Anttilas spelning på årets Popadelica-festival. Med annalkande skivsläpp (skivan heter ”Lilla Napoleon” berättar Kristian själv under spelningens gång) gäller det att synas och höras så mycket som möjligt. Vad passar då bättre än att göra en liten teaser - spelning beståendes enbart av Kristian och en gitarr? En teaser - spelning där gammalt blandas med relativt nytt som blandas med purfärskt?

Problemet är bara att Kristian Anttila spelar på en scen belägen i ett öltält. Hur brukar det låta i ett öltält? Väldigt mycket. Hur går det ihop med lågmält strummande på gitarr och vacker viskande sång av en man sittandes på en stol? Inte alls bra. Såväl sikt som ljudupptagningsförmåga är starkt begränsad. Tur i oturen då att folket framför scenen minskar allt eftersom. Mot slutet lyckas jag rent av manövrera mig fram till en plats där jag kan se att det faktiskt är Kristian Anttila som sitter där och ler brett mellan låtarna (trots att hans flickvän ringde honom på morgonen och berättat att hon kysst en annan man, en upplevelse Kristian glatt delar med sig av).

Jag har alltid varit en fan av Kristian Anttila, karln är begåvad bortom rimliga gränser, men jag har nog sett alldeles för många spelningar med honom vid det här laget. Några fantastiskt bra, några mindre bra och några mittemellan. En av dessa gånger var det bara Kristian med en gitarr, men då var det bara några få låtar, dessutom var det för länge sedan. Men det var bra. Därför är det extremt roligt att Kristian Anttila nu väljer att göra om företaget fast med betydligt fler låtar i bagaget.

Och alla fungerar de bra i avskalat format. Vi bjuds bland annat på Paul Weller, Tio, Paris och Åtminstonde Musik från ”Innan Bomberna”, vi bjuds på Självmordsblond från ”Natta de Mina” och vi bjuds på smakprov från ”Lilla Napoleon” i form av Västra Frölunda samt första singeln Smutser. Och självklart senaste hitten Vill Ha Dig förstås. Allt är helt rätt men ändå så fel. Hade den här spelnigen varit i Stenhammarsalen i Göteborg hade jag börjat vifta med flaggor och slängt konfetti, men när det mesta av ljudet, och framförallt känslan, försvinner bort i det stora sorlet i ett öltält, ja, då blir det på sin höjd en lätt applåd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfred 2006 - Summa summarum
Artisternas favorittomtar
Kristian Anttila (2010-01-01)
Kristian Anttila (2006-06-15)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


vision, 2008-05-06 15:02:14 (85.230.113.191)

håller helt klart med jag har sett över 20 spelningar med honom på snart 2 år, det här var inte en utav dom bättre men han brukar vara väldigt bra akustiskt. det blir ju lätt fler sådana i samband med större festivaler i sommar som vanligt. då blir det 5/5 i massor ;)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner