Joyzine.se


Recension - Demo

Watchworks
Knocking Men Off The Walls Of China
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-05
Hemsida: facebook.com/watchworksmusic

Göteborgsorkestern Watchworks tar vid precis där de slutade med sin förra, självbetitlade, demo. Det innebär synnerligen lekfull och medryckande metal.

Vid en ytlig lyssning kan ensemblens musik kanske framstå som ett kaotiskt hopkok som mest syftar till att vara udda för sakens skull. Men så är inte fallet. Lyssnar man noga inser man ganska snabbt att det finns en tanke bakom de tvära kasten och det bindgalna musikaliska brygden. Med grunden i death metal fortsätter Watchworks att luta sig mot ett rockigt groove och tvekar inte att följa instinkten att segla in i flippade jazz eller lounge-partier om andan faller på. Det fungerar minst lika bra som senast den här gången.

Majoriteten av ”Knocking Men Off The Walls Of China” består dock av fradgasprutande och arg metal där tempot är våghalsigt uppskruvat och intensiteten påtaglig. Dessutom är produktionen spartansk, men väldigt passande för materialet. Ett material där snyggt trumspel fortsatt får ta stor plats. Det är bara att buga än en gång. Watchworks gör en väldigt intressant grej.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Watchworks ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner