Joyzine.se


Recension - Live

Engel
Platens, Linköping
2008-11-20
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-21
Hemsida: www.engelpropaganda.com

Jag tycker inget vidare om Engel på platta. De blir en aning för stereotypa och tappar lite av den brutaltyngd och det groove (även om de baserar mycket av sin musik på en industriell stelhet) som materialet behöver för att vara riktigt bra när de försöker karva ned det på plast. Tidigare livemöten med gruppen har väl inte heller lämnat någon vidare god eftersmak så förväntningarna inför deltagandet på Close-Up Made Us Do It-turnén var inte särskilt högt ställda.

Men det ska sägas att det var några år sedan jag senast såg plutonen och sedan dess har det experimenterats med basistpositionen som frekventerats av flera olika herrar sedan Rob Hakemo fick kicken. Och visst har det hänt saker med det här rutinerade gardet, i alla fall i liveformatet. Gruppen smäller på betydligt hårdare än vad som var förväntat.

Trummisen Mojjo är en fantastisk scenpersonlighet och den här gången får han dessutom draghjälp av en uppeldad sångare. Magnus Klavborn ser skogstokig ut i sin vildvuxna kalufs och med en vanprydande ring i näsan och den här kvällen levererar han dessutom stort vokalt. Han brukar ha en tendens att låta lite gnällig, men ljudet på Platens är finfint och här framstår hans strupljud snarare som säregna än jobbiga. Gitarrfirman Sunesson/Engelin kan stå och se hur metaltråkiga ut de vill när det finns åtminstone två karaktärer i bandet som är kul att titta på. Då kan de koncentrera sig på att gnida strängarna till perfektion istället.

Men just där har vi problemet som gör att Engel inte sprattlar upp till ett högre betyg. De spelar riktigt tungt den här kvällen, men låtmaterialet är inte så där värst starkt. De saknar de riktiga dängorna som får en livepublik att bli helt galen. I am the one sitter där den ska och precis innan den luftas ett nyskrivet stycke som lovar gott för en kommande platta, men annars är det tunt.

Engel visar upp sig från sin bättre sida på Platens, men det räcker ändå inte längre än till en gemytlig metalspelning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Bob Hund
Merche Corisco
Engel (2012-01-01)
Engel (2010-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner