Joyzine.se


Recension - Skiva

Beth Orton
Sugaring Season, 2012
Skivbolag: Anti/Playground
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2012-10-01
Hemsida: myspace.com/bethorton

”Sugaring Season” är Beth Ortons första släpp på sex år, vilket så klart trissar upp förväntningarna – detta kanske inte är singer /songwriter-världens ”Chinese Democracy”, men för många människor är det nog inte långt ifrån.

Första låten, Magpie, är en vackert mäktig ballad som inte behöver slå på några extra strängar för att nå fram; kanske fungerar den just tack vare sin enkelhet – och det är just enkelheten som är den stora behållningen på ”Sugaring Season”. Det är aldrig avskalat eller minimalistiskt, men heller aldrig något överflödigt som ligger och stör – och med det menar jag inte att det inte skaver, för det gör det, ibland. På ett bra sätt.

Ibland slår det lugna tempot och den återhållsamma orkestreringen över i tristess. Det blir ett illustrerande exempel på hur tunn linjen mellan trivsam lunk och sömnig monotoni. Som tur är de tråkiga stunderna tillräckligt få, och bryts av trevliga gammeldansbitar som See through blue. ”Sugaring Season” är helt enkelt en förbannat trevlig skiva som är stor nog att tända ett ljus i höstmörkret och tillräckligt liten för att bära med dig vart du än går.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner