Joyzine.se


Recension - Live

Casiokids
Siesta!, Hässleholm
2009-05-28
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2009-05-29
Hemsida: myspace.com/casiokids

I valet och kvalet mellan två av våra grannländer, valdes genom ett anonymt tips norska Casiokids före danska Dúné som spelade samtidigt. Ett val som redan 10 minuter senare utsågs till det bästa jag kommer att göra under festivalen.

Dansant? Dansant! Lyssna på bandets myspace och multiplicera med antalet dansstilar du kommer på. Addera det vackra och lite smålustiga norska språket, en rakt igenom glädjespridande kvintett musiker, en intimitet och personlighet mellan band och publik, falsettsång och peppande musik. Perfekt för såväl förfest, huvudfest och efterfest.

Alltså oberoende av vilket stadium som publiken framför scenen befinner sig i. Ergo, mungiporna konstant pekandes uppåt. Det är övermäktigt att ringa in musiken. Lite Franz Ferdinand, lite Sigur Rós, lite Paul Simons "Graceland", lite Slagsmålsklubben och lite av mycket mer. Vilket givetvis också ger en stor variation. En variation där allt känns lika motiverat, lika bra och inte minst lika underhållande att se och höra. Stående, gående och dansande musiker, intensivt och avspänt samtidigt, en publik som sprudlar av positiv energi. Voice-over med mimik, den där när-de-dansar-på-löpband-musikvideon, calypso och afrobeats. Tänk givetvis Erland Øye, men tänk inte minst sångaren i Brainstorm och My star, Lettlands bidrag i Eurovision 2000 (youtuba vettja).

Ett saligt potpurri, där intrycken nästan blir för många eller i alla fall icke sorterbara. Det är därför svårt att få ner något greppbart på pappret, när det bara kommer nya impulser hela tiden och hela kroppen dessutom skriker åt mig att släppa pennan. Vilket jag här och nu gör, med uppmaningen till er att gå och se Casiokids. Hatten av för bandet, väl värda den första femman jag delar ut för Joyzines räkning. Det verkar vara live bandet ska upplevas, så missa inte den chansen. All sorts dans är tillåten, så länge den är ärlig. Över och ut.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Var det någon som sa Siesta? Nej, nej… Fiesta!
Siestafestivalen 2009

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Anna, 2009-06-13 22:51:53 (213.185.28.58)

Renars Kaupers vrs Erland oje. en mycket bättre beskrivning än sydsvenskans trista enhandklapps bejublan. vad händer med musikvärlden när allt måste vara sorg och smärta? cassiokids var ren glädje och en perfekt start på sommaren.

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner