Joyzine.se


Recension - Demo

Somber
Define:rend
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-01-24
Hemsida: www.somber.se

Göteborgs Somber brottas med samma problem på ”Define:rend” som senast jag behandlade deras musikaliska uppoffringar här på Joyzine. Detta trots att de den här gången tagit sin musik i en annan riktning än vad som var fallet på föregångaren ”Name your poison”. Då handlade det mycket om Slayer-thrash, den här gången är kompositionerna långsammare och fokuserar mer på tyngd och fläskriff. Det rör sig fortfarande om thrash, men det drar rent uttrycksmässigt mer åt Pantera-tuggande än tidigare.

Problemen är dock desamma. Somber saknar de där låtarna som verkligen övertygar lyssnaren. ”Define:rend” har ett juste parti här och ett smaskigt riff där, men som låtar beträffade är materialet inget annat än platt. Väl utfört men allt för tråkigt. Precis som på nämnda ”Name your poison” bänds strängar och smiskas trumskinn så det står härliga till, men där finns ingen känsla. Somber lyckas inte låta som om de brinner för thrash. Snarare som om det är något de tvingas hålla på med bara för att de råkar vara duktiga på det. Som om det inte vore nog tycker jag sånginsatsen på ”Define:rend” är ganska tam.

Många publikationer haussar demos så fort de är välspelade och har fet produktion. Riktigt så lättflörtad är inte jag. Jag vill ha bra låtar också. Ärligt talat är jag lite besviken på Somber, jag trodde – eller kanske snarare hoppades – att de efter ”Name your poison” skulle ta sig i kragen och kräma ut mer ur sin potential. Med ”Define:rend” har de snarare gjort motsatsen. Lite mer finess måste frambringas om orkestern inte ska dömas till ett liv i skymundan, signat till ett pluttbolag i Sydeuropa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Somber
Somber ()
Somber (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner