Joyzine.se


Recension - Demo

Somber
Name your poison
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-08-30
Hemsida: www.somber.se

Renodlad thrash, det är vad det handlar om när Somber från Göteborg får bestämma musiken. De gillar Destruction och tidiga Metallica , men framförallt äger de samtliga plattor i Slayers diskografi. Det riffas friskt i King och Hanneman-anda på ”Name your poison”. Stort plus till Somber för att de inspireras av idolerna utan att det blir en regelrätt efterapning av det hela. Ni förstår vad jag menar va? Somber låter Slayer, mycket Slayer, men har ändå en egen stil. Så mycket det nu går att ha en egen stil inom thrash metal.

Somber-snubbarna är tekniskt väldigt kompetenta och lyckas fisa fram rejält med energi och aggressioner på sin proffsiga demoinspelning. Det är bara låtarna som saknas. I ärlighetens namn är ”Name your poison” ganska långtråkig. Det kvittar att det är skickligt framfört när låtarna inte har något att säga. Det låter mer standard än själ om jag uttrycker mig så.

Plus för den snygga omslagslayouten och det faktum att kompetensen till att göra något storartat finns där. Därmed också en bakläxa för att gruppen inte lyckats få ut något riktigt bra ur sina fina förutsättningar. Det är inte alltid det räcker att vara bra på det man gör.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Somber
Somber ()
Somber (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner