Joyzine.se


Recension - Live

Pain
Metaltown, Göteborg
2012-06-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-06-17
Hemsida: www.painworldwide.com

Det är givetvis helt ovetenskapligt och baserat enbart på subjektiva upplevelser, men jag får en känsla av att Pain ständigt och jämt är ett sådant där band som får spela på otacksamma tider och scener. Det där gänget som det är lätt att kasta in som en spelschema-filler och som alltid gör ett gott jobb, men aldrig riktigt får chansen att leva upp till sin fulla potential.

Så även på årets Metaltown. Pain bokas sent och tvingas spela i fullt dagsljus på en alldeles för stor scen innan majoriteten av publiken kvicknat till efter gårdagskvällens eskapader och alltså inte dykt upp på festivalområdet ännu. Förutsättningarna kunde (precis som vanligt) vara så oerhört mycket bättre.

Men Peter Tägtgren och hans Pain låter sig inte nedslås och levererar stort utifrån givna konstanter. Det bombas på med lite pyro och den så produktive frontmannen har förmiddagen till ära klätt upp sig i tvångströja. Det låter, trots lite störande kastvind som då och då tar tag i ljudet, riktigt bra.

Precis som det tycks vara en konstant att gruppen alltid får otacksamma speltider känner man också igen sig i setlistan. Pain må släppa fler och fler skivor, men det är fortfarande det gamla materialet som har ett järngrepp om livesetet. Följaktligen heter höjdpunkterna saker som Only Them, End Of The Line, Same Old Song och Shut Your Mouth.

Det mesta är som det brukar och jag får fortsätta brottas med den gnagande känslan av att Pain skulle kunna knocka mig ordentligt om jag bara fick chansen att umgås med orkestern framför en betydligt mindre scen i betydligt mindre dagsljus.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Joyzineåret: hallelujah
Årets bästa 2012 enligt Erik Hammarström
Pain Remains (2008-01-01)
Irya´s Playground (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner