Joyzine.se


Recension - Skiva

Allhelluja
Pain is the game, 2006
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-26
Hemsida: www.allhelluja.com

Italienska Allhelluja kör vidare i precis samma spår som på den uppskattade debuten ”Inferno Museum”. Stonerrock möter metal i en mix som svänger något vansinnigt och som långa stunder är riktigt kul. Det är fullt förståeligt att bandet till uppföljaren valde exakt samma recept som senast.

Men det är inte kul hur länge som helst. Efter de inledande speednumren Are you ready? (ready for your massacre) och Superhero motherfucker superman blir det snabbt ganska statiskt. Bandet rör inte ett finger för att variera sitt svettiga sound och till och med Jacob Bredahls maniska skällsång blir enahanda efter en stund. Det fungerade att släppa ett enkelspårigt debutalbum och vinna på energi och groove. Men med ”Pain is the game” blir det helt enkelt för mycket av det goda.

Ändå kan en normalt funtad rockfan inte påstå att det här är en dålig skiva. Det går helt enkelt inte att blunda för dess kvaliteter. Monotont och enahanda som helhet, ja visst, men det finns många godbitar att plocka ur denna nattsvarta djävulsrock. I’m not the one är en stonerpärla och energiskt pumpande avslutningsnumret Amen är heller inget man vänder ryggen åt.

Allhelluja har ett gäng verktyg som de hanterar med bravur. Men de måste våga lära sig fler uttryckssätt. Det är ett känt faktum att kör man en bra grej för länge kommer lyssnarna förr eller senare att tröttna på den. Två skivor stöpta i samma form är okej. Men vill italienarna forsätta skörda framgångar krävs någon form av utveckling på framtida släpp. Stonermetal i alla ära, men allt får helt enkelt inte låta likadant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Scarlet Records
Allhelluja
Allhelluja (2009-01-01)
Allhelluja (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner