Joyzine.se


Recension - Live

Behzad Mehrnoosh
Popadelica, Huskvarna
2012-05-05
Av: Andreas Ivarsson
Publicerad: 2012-05-06
Hemsida: sv-se.facebook.com/behzadmehrnoosh

För mig inleds årets Popadelica med Bersamälsås. Eller vad hette de nu igen? Jag har peppat inför årets festivalpremiär främst genom att lyssna på det aktuella bandet som jag hittade av en slump och varje gång någon har frågat så har jag misslyckats med att svara på frågan, vad heter bandet?

Nåja, nu stod man där inför dagens första spelning med bandet med de drömska slingorna och undrade om allt kan sättas live. På den frågan svarar jag nja. De flesta komponenterna musikaliskt är på plats, men en aning osäkerhet lyser igenom och känslan blir lite väl valpig. Osäkerheten gör att stämsångarna svajar och musikerna känns stela. Detta är förmodligen en övergående fas i deras karriär och om kanske ett år är detta problem ett minne blott, men i dagsläget har de en del kvar innan toppen som liveband.

Det finns dock ett undantag från detta och det är mannen med flugan. Jag älskar inslaget av en självsäker knickersbeklädd småpysslare som ena stunden slår frenetiskt på en cymbal, i den andre ägnar sig åt en tamburin och i det tredje bara dansar och är glad. Något som de övriga i bandet skulle ta efter.

Inför sista låten är mitt betyg en svag fyra, men vad är det för avslutningslåt?! En låt som inte ens skulle varit med i setlistan enligt mig avslutar hela spelningen och den konstiga och stela allsången trycker tyvärr ner helhetsintrycket ett helt snäpp för hela spelningen. Vem vet, kanske får man se bandet redan nästa Popadelica och då är jag övertygad om att jag kommer ge dem ett mycket högre betyg. Förutsatt att jag kommer ihåg vad de heter då förstås.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Popadelica 2012

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner