Joyzine.se


Recension - Skiva

Peter Lindström
Petrel Petering, 2010
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-08-22
Hemsida: www.peterlindstrom.com

”Förslagsvis till en recensent med förkärlek till americana, country/western och annan allvarsam berättelsedriven musik” skriver Peter Lindström för att sedan fortsätta med att räkna upp musikhistoriska storheter som Springsteen, Cash, Waits och vår svenska myspojke Christian Kjellvander.

Jag gillar americana och jag gillar de herrar som Lindström så varmt listar som förebilder, men jag är inte särskilt förtjust i ”Petrel Petering” hur mycket jag än försöker gilla den.

Konceptet har ni förstås redan listat ut. Peter Lindström lirar gitarr och sjunger om allvarliga saker. Oftast i ganska lågmäld ton och släpigt tempo, men då och då även i lite svulstigare, mer fartiga utbrott. Det är en form som rätt hanterad kan bli alldeles underbart vacker, men som i den här mannens händer mest känns en aning blasé.

Där exempelvis nämnde Kjellvander så gott som alltid hittar fram till underfundiga melodier och de där små detaljerna som gör att låtarna lyfter trampar Lindström vatten. Han skriver först och främst alldeles för långa låtar och lyckas sedan heller aldrig få dem att engagera. Det känns lite platt och lite tråkigt. Jag blir helt enkelt inte berörd så som det var tänkt och så som husgudarna i inledningen gör med sin musik.

Ibland räcker det helt enkelt inte med en förkärlek för musikstilen, den måste också utföras med finess för att jag ska kunna hissa hyllningsflagg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner