Joyzine.se


Recension - Live

Blindside
Putte i Parken, Karlskoga
2011-07-08
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2011-07-11
Hemsida: www.blindsideonline.com

Blindside

Svenska Blindside har turnerat flitigt i USA och är mycket uppskattade där. På hemmaplan har det dock varit svårare för dem att slå igenom. Märkligt tycker jag. Deras melodiska hardcore är nämligen bland det bästa den svenska musikscenen har att erbjuda. Senaste plattan ”With Shivering Hearts We Wait” är en av årets bästa så här långt, men det är faktiskt bara tre av kvällens 14 låtar som hämtas från den.

Egentligen är hela spelningen en enda lång höjdpunkt, men jag ska försöka mig på att beskriva några extra minnesvärda stunder lite mer ingående. My Alibi från 2005 års ”The Great Depression” är kvällens stora överraskning, som är många klasser bättre live än på skiva. Fell in Love With the Game är lika briljant som väntat, liksom Pitiful som får ses som bandets största hitlåt.

Mästerverket When I Remember, också den från ”The Great Depression”, framförs som näst sista låt och blir spelningens mest episka ögonblick. Den är så gåshudsgenererande att jag undrar om jag någonsin har varit med om någon liknande. About a Burning Fire blir sedan en perfekt avslutning på en otroligt bra konsert.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Putte i Parken 2011
Fairfest

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner