Joyzine.se


Recension - Skiva

Evidence One
The sky is the limit, 2007
Skivbolag: AFM Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-08-28
Hemsida: www.evidenceone.de

Retrorock och gammal klassisk heavy metal i all ära, men hymla inte med det! Jag blir så ofantligt trött på alla band och skivbolag som fullkomligen öser ur sig superlativer om att just den här plattan, just den här gruppen, kommer få jorden att stanna i sin bana och gud vet vad. Evidence One spelar vanlig sketen heavy metal signerat Judas Priest och Scorpions. Inget mer och inget mindre.

Jo förresten, desto längre in på ”The Sky Is The Limit” jag kommer desto mer är jag beredd att kalla det för betydligt mindre än ovannämnda referenser. Det är tydligt att det är sångaren Carsten ”Lizard” Schultz som är den stora stjärnan som allt kretsar kring, lite som med Rob Halford i Judas Priest, men till skillnad från Priest saknar Evidence One ett starkt låtmaterial. Det är kletiga syntar, gitarrsolon och det är manstarka körer i tid och otid, men till ingen nytta. Det är svulstigt och det är manligt, men är det bra? Knappast.

Men så kommer min brasklapp. Jag har ju en förkärlek för dem som verkligen älskar musiken de spelar, som lever livsstilen och aldrig skulle kunna tänka sig att klippa sitt långa hår. Även om jag inte skulle vilja syssla med det själv. Det räcker med att kasta en blick på den bandbild som följer med skivan för att inse att Evidence One handlar om just det. En hyllning till gamla hjältar och en livsstil på väg bort. Tyvärr gör det inte musik mer intressant, men det finns en respekt för dessa grabbar någonstans långt inne i min bröstkorg. Musiken lever, det är det viktigaste.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner