Joyzine.se


Recension - Skiva

Simple Plan
Get Your Heart On!, 2011
Skivbolag: Atlantic
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-07-06
Hemsida: www.simpleplan.com

Jag har en enorm soft spot för kanadensiska Simple Plan och jag kan inte på något rationellt vis förklara varför. Där jag i vanliga fall tröttnar på putsade poppunkgäng efter några få låtar kan jag lyssna i timmar på det här gänget. Kanske beror det på uttrycket i sången? Men nja, knappast, Pierre Bouvier sjunger väl inte mindre tillrättalagt gråtmilt än någon annan. Men ändock, ”Get Your Heart On!” är ännu en vass platta.

Det skriver jag trots att den är betydligt mer polerad och lugnare än sin redan stylade föregångare ”Simple Plan”. Gänget presterar urtjusig poppunk, som gjord för att gå in genom ett öra och ut genom det andra. Men i min hjärna stannar flera av de här låtarna kvar.

Singeln Jetlag, som gästas av Natasha Beddingfield, är en riktigt tjusig liten sak. Summer Paradise, där gruppen visar att de trots allt inte är rädda att skuffa undan sina ramar en aning och samarbetar med rapparen K'naan likaså och i Austronaut och inte minst avslutande This Song Saved My Life har gruppen fått till ett par rejält tilltalande snyftare. Egentligen är det väl bara Loser of the Year, där det blir alldeles för mycket löjlig collegepunk av det hela, som faller ur ramen fullständigt.

”Get Your Heart On!” är så tillrättalagd och välputsad att jag enligt all vettig rim och reson borde lyssna, digga lite halvhjärtat och sen bara glömma kalaset. Det är så sådan här musik fungerar. Men Simple Plan hänger envetet kvar och viskar förförsikt ”en gång till” i mitt öra. Jag antar att det är ett bevis på att det faktiskt är något speciellt med den här gruppen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Hultsfredsfestivalen 2008
Simple Plan (2008-06-12)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner