Joyzine.se


Recension - Live

In Flames
Valhall, Skövde
2001-11-16
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-12-12
Hemsida: www.inflames.com

Varför har jag delat ut femmor i betyg till In Flames tidigare? Har de femmorna varit obefogade eller var den här konserten exceptionellt bra? Göteborgsbandet lyckas pricka in ett klockrent ljud redan från inledande låten och sedan fortsätter det i full fart mot det som tillslut enbart kan bli ett klimax i glädjerus.

Man blir glad när In Flames spelar. Deras tighthet, medryckande melodier och härliga scennärvaro gör att det helt enkelt inte går att stå emot dem. Några spelfel på några få ställen gör inte det minsta, In Flames ger hundra procent och det är det som får publiken att uppskatta dem som mest.

Jag fick intrycket av att bandet lät lite smutsigare än vad jag är van att höra dem. De gladde dessutom med lite överraskande låtval, vem hade till exempel förväntat sig att få höra Artifacts of the black rain från "Jester race"? Anders Fridén hade en underbar afton och jag vet inte för vilken gång i ordningen jag konstaterade att han verkligen har en riktigt bra röst. Den här gången höll den till och med i Coerced Coexistence (där jag under andra spelningar tyckt att den brustit lite). Med några överraskande stagedives samlade han dessutom på sig några extra showpoäng.

Egentligen är det svårt att sätta fingret på vad som var så otroligt bra med In Flames just den här kvällen. De har ju för vana att alltid vara bra, men det här var något i hästväg. Kanske berodde det på att bandet haft några veckors spelledigt och var riktigt sugna på att äga scenen? Vad vet jag? Oförglömliga versioner av Scorn och Clad in shadows gladde väldeliga. Alla låtar fick gåshuden att resa sig och hjärnan att formulera åsikten, In Flames är Sveriges bästa liveband! Det går helt enkelt inte att neka till det påståendet längre!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Arvikafestivalen 2007
Är Bråvalla ett hot mot Metaltown?
In Flames (2000-01-01)
In Flames (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner